DSS: Amerika ohrabruje Vučića da prizna secesiju Kosova 1Foto: Logo

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je da zvanično saopštenje Stejt departmenta demantuje sve lažne tvrdnje ovdašnjih vlasti da je američka administracija promenila politiku prema Srbiji i stav o rešavanju statusa Kosova.

„Stav SAD o nezavisnosti samoproglašenog Kosova odavno je poznat i neizmenjen. One koji su agresijom na Srbiju postavili temelje NATO-mafijaške države na tlu Srbije ne interesuje da li će da se koriguju granice, ukoliko Srbija u krajnjem ishodu prizna secesiju Кosova i time svojom voljom prihvati dezintegraciju Srbije i omogući da NATO ostvari cilj koji nije uspeo da ostvari bombardovanjem i ratnim zločinima“, navela je DSS.

Stranka je saopštila da „kao što američka administracija ohrabruje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prizna secesiju Kosova, tako ‘ohrabreni’ predsednik Srbije pokušava da obeshrabri srpski narod da istraje na očuvanju integriteta svoje države, u čemu ima otvorenu i prećutnu podršku i najvećeg dela opozicionih stranaka“.

„DSS je uverena da stavljanjem u stanje mirovanja pitanja konačnog statusa Кosova i Metohije Srbija može da zaštiti svoje interese i da gradjani Srbije neće pristati da se zarad praznih obećanja o brzom prijemu u Evropsku uniju odreknu dela svoje teritorije i sunarodnika koji na njemu žive“, navela je ta stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari