DSS i POKS tvrde da se njihovom pozivu već odazvalo 11 udruženja 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda (Arhiva)

Demokratska stranka Srbije (DSS) i Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) saopštili su danas da se u poslednjih sedam dana, od potpisivanja sporazuma o zajedničkom delovanju, tim stranakama javilo 11 udruženja građana koji su zainteresovani da se pridruže njihovoj političkoj platformi nacionalno-demokratske alternative.

U saopštenju DSS i POKS se navodi da su među njima i Novosadski patriotski pokret, Srpska zora iz Beograda i Patriotski front za Batočinu i da su se oni pridružili zbog platforme koja predviđa odbranu srpskih nacionalnih interesa na Kosovu i u Republici Srpskoj, poštovanje Ustava, Rezolucije 1244, Dejtonskog sporazuma i jačanja vojne neutralnosti.

„Pred nama je vrlo težak period kada će se pojačati pritisci zapada na Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo. Moramo biti čvrsti u stavu da prihvatamo samo silu zakona, ali ne i zakon sile i da je nesumnjivo prema međunarodnom pravu Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije. Kada smo bili složni kao narod uvek smo pobeđivali. Ubejen sam da će tako i sada biti u odbrani suvereniteta nad južnom srpskom pokrajinom“, izjavio je predsednik DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković je dodao da za taj pokret pitanje statusa Kosova nije otvoreno pitanje i da oni ne vide oko čega bi se tu pregovaralo.

„Ovo pitanje regulisano je Ustavom Srbije i rezolucijom 1244 SB UN i to se neće menjati“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari