DSS o agraru: Poljoprivreda zanemarena 1Miloš Jovanović Foto: Fonet/Marija Đoković

Vlada Srbije potpuno je zanemarila stanje u poljoprivredi, mali poljoprivredni proizvođači propadaju a baš oni bi trebalo da su motor razvoja privrede Srbije i srpskog sela, navode u DSS-u.

Potrebno je hitno menjati agrarnu politiku koja na svim nivoima protežira velike poljoprivrednike, navodi potpredsednik DSS Zoran Sandić, zadužen za Vojvodinu.

-Brnabićka o digitalizaciji, Vučić o stranim, subvencionisanim, investicijama, a poljoprivreda propada. Potrebne su hitne mere, dati određene površine od 20 do 30 hektara domaćinstvima koja žele da se bave poljoprivredom na duži rok, pružiti pomoć zbog ovogodišnje suše, povećati subvencije po hektaru sa sadašnjih 4000 dinara na 10 000 dinara po hektaru – navodi potpredsednik DSS Zoran Sandić.

Prema njegovim rečima, država treba da utiče na kontrolu kvaliteta semenske robe, što sad ne čini u dovoljnoj meri, budući da je kvalitet semena jedan od prvih preduslova dobrog kvaliteta i prinosa. DSS smatra da ove, i još niz drugih mera, treba sistematski i planski uvoditi, ako želimo jako selo, zadovoljnog seljaka i bogatu državu, a to možemo samo razvojem poljoprivrede, a nikako grinfild i drugim stranim investicijama, navode u DSS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari