Engel: Kosovo mnogo napredovalo od proglašenja nezavisnosti 1Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO (Arhiva)

Američki kongresmen i predsednik Odbora za spoljne poslove u američkom kongresu Eliot Engel izjavio je danas u Prištini kako je Kosovo učinilo veliki napredak od proglašenja nezavisnosti i izrazio nadu da će nastaviti da napreduje na putu prosperiteta, demokratije i vladavine zakona.

Tokom susreta sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, Engel je rekao je da je sretan što je ponovo na Kosovu, posebno što je bio deo obeležavanja 4. jula svečanim otvaranjem nove američke ambasade.

Tači je zahvalio Engelu na konstantnoj podršci Kosovu.

„Zahvalan sam vam na ličnom angažovanju, već decenijama, za Kosovo i uopšteno za albanski narod“, rekao je Tači, a prenosi njegov kabinet.

On je otvaranje nove zgrade ambasade SAD na Kosovu uporedio po značaju sa otvaranjem Američke kancelarije na Kosovu 1996. godine.

„Impresivno je kada se prisetimo gde smo bili 1996. godine i kada vidimo gde smo danas. Zbog toga smo zahvalni na podršci Sjedinjenim Američkim Državama i svim prijateljima koji su nas podržavali tokom svih ovih godina“, rekao je kosovski predsednik.

On je pozvao je kongresmena Engela da se angažuje da SAD ostane fokusirana na kosovsko pitanje do potpunog zaključenja kosovske priče, uz potpunu međunarodnu konsolidaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari