Formiran Građanski front 1Foto: medija centar

Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije danas je pristupilo Građanskom frontu, a predstavnici lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su, kako su kazali, prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe.

„Okupili smo na godinu dana inicijativni odbor da poveže odnose sa vrednostima i da uredi statutarna pitanja. Asocijacija se zasniva na načelima činjenica i istine, a ne na nekom nametnutom autoritetu. Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme. Asocijacija koja danas otvara vrata lokalnim organizacijama iz cele Srbije zasnivaće se na solidarnosti. Problem jedne članice bice problem svih nas”, rekao je profesor Đokica Jovanović iz Pokreta slobodnih stanara iz Niša.

Prema rečima Radomira Lazovića iz Inicijative Ne davimo Beograd, formiranje Građanskog fronta nije nuđenje gotovog proizvoda sa spremnim rešenjima.

On je dodao da će sve organizacije članice učestvovati u definisanju zajedničkih programskih principa, bez zadiranja u autonomiju lokalnih pokreta.

Predstavnici i aktivisti lokalnih pokreta su se nakon potpisivanja pristupanja Građanskom frontu zajedno prudružili učesnicima protesta u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari