Godfri: Moravski koridor će pomoći Srbiji da postane bitan faktor na Balkanu i u Evropi 1Entoni Godfri Foto: Beta/ Milan Obradović

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Entoni Godfri izjavio je danas da će Moravski koridor, čija je izgradnja u toku, pomoći Srbiji „da postane bitan faktor na Balkanu i Evropi“.

Godfri je prilikom obilaska gradilišta mosta na Moravskom koridoru, u čijoj izgradnji učestvuju i američka i turska kompanija, rekao da će taj putni pravac povezati više od pola miliona ljudi, a da će „optički kablovi koji se postavljaju duž njegove trase služiti kao digitalna kičma ovog regiona“.

„Privreda Srbije bila bila jaka na početku pandemije a biće jaka i posle“, rekao je Godfri.

Ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud je izjavila da „Velika Britanija podržava razvoj infrastrukture u Srbiji“.

„Velika Britanija i Srbija rade zajedno sa ciljem da imamo jače trgovinske veze i nadam se većoj saradnji u budućnosti“, rekla je Meklaud.

Gradilište mosta preko Južne Morave na Moravskom koridoru ambasadori su danas obišli zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari