Gojković: Cilj da se posle sledećih izbora u Skupštini nađu i žene sa sela 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković ocenila je danas da je neophodno da se skrene pažnja čitavog društva na probleme sa kojima se suočavaju žene u selu i ukazala na potrebu njihovog ekonomskog osnaživanja.

Gojković je, kako se navodi u saopštenju njenog kabineta, učestvovala na tribini „Žene žive i na selu“ u Gornjoj Trepči, u okviru kampanje za osnaživanje žena u seoskim sredinama.

Ona je istakla i da kada se govori o zastupljenosti žena u donošenju političkih i drugih važnih odluka „najčešće misli na žene u gradskim sredinama“ i da je cilj da se posle sledećih izbora u Skupštini „nađu i žene koje žive na selu kako bi bile vidljivije“.

„Cilj našeg programa je da ne pričamo samo mi koji predstavljamo Parlament, Vladu, lokalnu samoupravu, već da čujemo kakva iskustva imaju žene koje ovde žive“, rekla je Gojković u razgovoru sa ženama Gornje Trepče.

Ona je navela da tom kampanjom, između ostalog, žele da podstaknu te žene na preduzetništvo i da ih osnaže u borbi protiv nasilja u porodici.

Na tribini je govorila i ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i gradonačelnik Čačak Milun Todorović, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari