Grbović: Adekvatnih izbornih uslova u ovom trenutku nema 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Jasno je da adekvatnih izbornih uslova u ovom trenutku nema, a nisam veliki optimista da će se to promeniti, ali naš zadatak je da se za to borimo do poslednjeg trenutka, izjavio je večeras za FoNet član predsedništva Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović pred početak panela „Bojkot izbora kao cilj ili sredstvo“.

Grbović je podsetio da je PSG u dva izborna ciklusa u konstantnom bojkotu – u Medveđi pre mesec dana, a pre toga i u Lučanima. Prema njegovim rečima, PSG se i u Sporazumu s narodom obavezao da će se boriti za poštene i slobodne izbore.

„Dijalog na Fakultetu političkih nauka (FPN) je prva stepenica u tom pravcu i bez obzira što on nije dao bog zna kakve rezultate svakako predstavlja jednu vrstu iskoraka, jer je vlast prvi put pristala da priča sa opozicijom, iako su rekli da to nikada neće uraditi, priznali su da neke stvari ne funkcionišu i deklarativno su pokazali spremnost da neke stvari promene“, objasnio je Grbović.

On je naveo da sada čekaju dijalog sa predstavicima međunarodne zajednice, jer bi bilo nerazumno da odluku o izlasku na izbore donose pre nego što okončaju ono što su sami inicirali.

Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura izjavila je da je protiv bojkota jer smatra da ne bi trebalo odustajati od borbe za fer izborne i medijske uslove.

„Ta borba treba da se nastavi i posle izbora, jer je nemoguće do sledećih izbora stvari dovesti u red, a trebalo bi da se neke stvari dovedu u red i za buduće generacije“, rekla je Macura za FoNet.

Macura je na panelu kazala da se nada da će oni koji su odlučili da bojkotuju izbore tu odluku revidirati i boriti se za poštene i fer izbore. Grbović je mišljenja da ukoliko opozicija svoju odluku o izlasku na izbore ne može saopštiti na Radio – televiziji Srbije, onda Srpska napredna stranka na izbore treba da ide sama.

Na panelu je bilo reči o tome kako su tekli razgovori koji su održavani na FPN, a pored Grbović i Macure sagovornica je bila i Marta Vasić sa portala Talas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari