Hrvatska delegacija prekida posetu Srbiji 1Zagreb Foto: www.wikipedia.org

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju koja boravi u poseti Srbiji i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, delegacija Hrvatske odlučila je da prekine posetu.

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković i predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković čuli su se pre nekoliko minuta, rečeno je za N1 u Vladi Hrvatske.

Dogovoreno je da se cela delegacija vrati u Hrvatsku. Najoštrije se osuđuje neciviliziran i neprihvatljiv čin Vojislava Šešelja, gaženje hrvatske zastave, nepoštovanje hrvatskih simbola i uvrede na račun članova hrvatske delegacije i drugog čoveka Republike Hrvatske, potvrdila je za N1 portparolka hrvatske Vlade Sunčana Glavak.

Podsetimo, predsednik hrvatskoga Sabora Gordan Jandroković počeo je danas dvodnevnu službenu posetu Srbiji susretom sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u poseti Srbiji i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, saopštila je ta stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari