Ilić: Vučić "mlatio praznu slamu" 1Foto: Medija centar

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić nazvao je danas konferenciju za štampu predsednika države Aleksandra Vučića „mlaćenjem prazne slame“ i rekao da je, kao i većina građana Srbije, očekivao da od šefa države koji se obraća naciji čuje rešenje za Kosovo, saopštila je Nova Srbija.

„Pratili smo pažljivo pompezno najavljenu konferenciju za novinare predsednika Srbije i posle sat vremena Vučićevog obraćanja sam zaključio da predsednik nije rekao ništa, da je mlatio praznu slamu. Jedino je između redova najavio da će biti referendum o pitanju Kosova. A ni to konkretno“, ocenio je Ilić.

On je prokomentarisao da je „celokupno obraćanje novinarima je bio izveštaj Vlade Srbije koliko je krava i sadnica poklonjeno na Kosovu i koliko je obezbeđeno gereontoloških domaćica“, iako je „konferencija najavljena kao vrlo važno obaveštenje građanima Srbije o rešavanju statusa Kosova i Metohije“.

„Sve vreme govori o rešenju bez rešenja, jer je evidentno da nikakvu ideju o rešenju i nema. Sramotno je da na ovakav način drži građane Srbije u stalnom strahu i tenziji i da na konferenciji koju je, navodno, hteo da posveti Kosovu opet proziva opoziciju , ali i stavlja u isti koš Natašu Kandić i mitropolita Amfilohija“, rekao je predsednik Nove Srbije.

Ilić je za ponašanje predsednika Srbije rekao da je „bahato i ne priliči nekome ko bi trebalo da bude predsednik svih građana“, navodi se u saopštenju.

Lide NS, koji je do početka 2016. bio u koaliciji sa SNS, naglasio je kako „Srbija ima pametnih ljudi, ali nema pametno rukovodstvo“ i da „državu vode nesposobnjakovići koji za šest godina na vlasti ništa nisu uradili“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari