Inicijativa "Ne davimo Beograd": Sud naložio privođenje Radomira Lazovića 1Foto: FoNet Medija centar

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ je saopštila da je, zbog ispisivanja grafita „Mesto zločina“ na ogradi gradilišta Beograda na vodi, sud naložio privođenje njihovog aktiviste Radomira Lazovića.

Policija je ponovo pokucala na vrata onima koji su ukazivali na fantomsko rušenje u Hercegovačkoj ulici u izbornoj noći 25. aprila 2016 godine, ali već skoro četiri godine ne uspeva da, zajedno sa tužilaštvom, pronađe i procesuira one koji su taj zločin organizovali i sproveli, navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da je to samo jedan od preko 30 prekršajnih postupaka koji se vode, ili su vođeni, protiv aktivista „Ne davimo Beograd“ zbog organizacije protesta, ukazivanja na kršenja zakona, javnog delovanja i kritike vlasti.

Pri tom je država je do sada aktiviste Inicijative kaznila sa više od 600.000 dinara.

Pored pravnog iznurivanja i progonjenja i za najsitnije prekršaje, aktivisti Inicijative godinama su mete prisluškivanja, praćenja, pretnji i pritisaka koji dolaze kako od desničarskih ekstremista, povezanih sa vladajućom partijom, tako i od strane visokih zvaničnika i poslanika Srpske napredne stranke, navodi Inicijativa.

„Kao i svaki put i ovom prilikom smo se odazvali pozivu suda i ukazali da stojimo iza svojih dela i da tražimo da nalogodavci i izvršitelji noćnog rušenja u Savamali budu procesuirani“, poručili su iz inicijative „Ne davimo Beograd“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari