Izbrisani član DS-a: DS je u nacionalističkom i proruskom SzS-u 1Foto: printscreen rtv

Srđan Egić koji je izbrisan iz članstva Demokratske stranke (DS) zbog kandidature na listi Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), uputio je danas otvoreno pismo u kojem je naveo da se na listi UDS-a kandidovao zbog propadanja DS-a i učešća te stranke u „nacionalističkm i proruskom“ Savezu za Srbiju (SzS).

„Posle 20 godina provedenih u DS-u, zbog propalog ujedinjenja stranke, raspuštanja odbora, kršenja statuta uz pravno nasilje, monstruoznih krivičnih prijava protiv kolega članova, kratkovidog pristupanja, a potom anemičnog delovanja u proruskom i nacionalističkom SzS-u i postupka zamenika predsednika naše stranke koji je odabrao komunalnu politiku u jednoj opštini nasuprot ozbiljne nacionalne misije koju imamo, kandidovao sam se na listi UDS-a za predstojeće izbore“, naveo je Egić u pismu.

Dodao je da je ignorisanje predstojećih izbora ujedno i „prepuštanje svih institucija sadašnjoj bahatoj i lošoj vlasti, i najgori mogući potez“, i da po njegovom mišljenju „krhke institucije u Srbiji u ovom trenutku ne treba rušiti, već ih treba probati zalivati, da zakržljale izdžikljaju ponovo, kao što su 2001-2003“.

„Drugo, želim mir i normalan, uređen sistem, slobodnu ekonomiju i parlamentarnu demokratiju, stabilan i predvidiv život svojim dvema kćerkama, kakav imaju njihove vršnjakinje u razvijenim zemljama zapadne Evrope i severne Amerike. I treće, jedina alternativa institucijama i smeni ove vlasti na izborima je državni udar“, ocenio je Egić.

Prema njegovim rečima državni udar uvek podrazumeva ljudske žrtve i sastoji se u preuzimanju vlasti bez izbora, upotrebom ili pretnjom upotrebe sile.

„Ubeđen sam da nam bratoubistva i ovakva svinjarija ne treba, a odgovorimo sami, svako za sebe, na pitanje da li je tako nešto u domenu mogućeg“, naveo je Egić.

Dodao je da predstojeći izbori nisu sudbonosni, ali će nositi duboke posledice ukoliko nijedna evropska, modernizacijska grupacija ne udje u parlament.

„Znam da delimo iste vrednosti, to je važnije od bilo koje floskule ili parole. Ukoliko udjem u parlament, ne obećavam vam ništa, a trudiću se da budem odgovoran i solidaran, kao i do sada“, poručio je Egić članovima DS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari