Pešić i Kandić podržale Tadićevu listu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

U nedelju su u jednom poznatom beogradskom restoranu razgovarali poznata politička aktivistkinja Vesna Pešić i lider SDS Boris Tadić.

Nije poznato da li je ovo njihov prvi susret nakon što je Pešićeva kao predvodnik neformalnog pokreta „beli listići“ prepoznata u javnosti kao neko ko je doprineo da Tadić izgubi bitku za novi predsednički mandat 2012. Tom susretu je prisustvovao i prvi na listi Tadićeve koalicije Oslobodimo Vračar Konstantin Samofalov. Vesna Pešić, koja na Tviteru ima skoro 40.000 pratilaca, nakon toga je na ovoj mreži, u polemici sa jednim tviterašem, napisala: „čoveče, juče sam pričala sa Tadićem i on mi ništa ne zamera, kako možete da budete toliko zlopamtilo i govorite protiv mene, kako ja mogu da menjam predsednike! Radite šta znate, manite se mene“, poručila je Pešić.

Ona je na Tviteru takođe i pozvala da se daju potpisi za podršku Tadićevoj, odnosno opozicionoj listi na Vračaru: „Pijaca je, svi na Kalenić da date potpise, sram vas bilo, vi da se gospodite bojkotašenjem, a neki ljudi hoće da im stane na crtu. Izađite i pomozite sa potpisima, biće kasno. Čiju reč vi držite?“

Na taj njen poziv, između ostalih, odgovorila je i Nataša Kandić, osnivačica Fonda za humanitarnom pravo, na svom polujavnom profilu (bez fotografije) rečenicom: „Prijavljujem se da subotom i nedeljom skupljam potpise. Možemo zajedno..

Odgovor Vesne Pešić je bio duhovit: „Samo im nas dve falimo, još ja i koje kako, ali tebe mrze više od Hrvata. Dođi kod Žena u crnom, u sredu rasprava o izborima.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari