Jakovljević (Dveri): Otvoreno pismo Vučićevim perjanicama Đuriću, Dačiću i Stefanoviću 1Foto: Dveri

Potpredsednik Dveri, Milovan Jakovljević uputio je otvoreno pismo članovima Vlade, ministrima Ivici Dačiću i Nebojši Stefanoviću, i direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću. Sadržaj pisma u nastavku prenosimo u celosti.

Kao pod komandu ovih dana, oglašavaju se Vučićevi glasnogovornici Marko Đurić, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović. Tri glumca, isti scenario i poznata režija.

Sinhronizovani napadi Ivice Banane, Tapšača Marka i Doktora Nebojše na Srpski pokret Dveri, a posebno na predsednika Boška Obradovića sve su češći i nervozniji. Zašto?! Zato što su Dveri i Boško Obradović iskreni rodoljubi, borci za očuvanje države i nacionalnih intresa, integriteta i suvereniteta Srbije, kao i poštovanja Ustava i zakona Republike Srbije. Za nas je nepojmljivo ne samo priznanje Kosova, već bilo kakvo razgraničenje koje za posledicu ima gubitak i jednog kvadratnog metra naše teritorije!

Ovim pismom obraćam se svoj trojici – i Marku Đuriću i Ivici Dačiću i Nebojši Stefanoviću.

Jasno je da je Briselski sporazum samo predvorje ili uvertira u ono što godinama od 2013. godine najavljuje Aleksandar Vučić, a to je i de fakto i de jure priznanje tzv. države Kosovo. Jasno je da se Vučić našao između čekića i nakovnja, tj. između priznavanja tzv.Kosova i opstanka na vlasti. Jasno je da su vaši poslodavci koji su vas doveli i drže na vlasti sve nervozniji i traže rezultate.

Srpski pokret Dveri nije zaboravio inicijativu i zahtev bivšeg predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i ministra pravde Nikole Selakovića Ustavnom sudu Republike Srbije da se ne izjašnjava o protivustavnom Briselskom sporazumu.

Kažete da je Boško lažov, da „štreca“ narod. Pa, šta vi predlažete?! Da čekamo da „padne plafon“, dok vi rasparčavate i krčmite našu otadžbinu?! Da čekamo da potpuno zaplašite i medijski izmanipulišete narod najavom potencijalnih sukoba sa Albancima, ako hitno ne rešimo pitanje Kosova i Metohije?

Plašite građane blokadom evropskog puta, ukoliko ne rešimo pitanje Kosova i Metohije, kako to odgovara moćnima u Evropskoj uniji.

Šta će nama Evropska unija bez Kosova i Metohije?!

Tvrdite da Aleksandar Vučić neće priznati Kosovo. Možda i neće, ali čime to garantujete, kada vama i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću malo ko veruje na časnu reč?!

Ne može vam se verovati, jer ste protivustavno potpisali Briselski sporazum, ukinuli gotovo sve prerogative državnosti Republike Srbije na teritoriji svoje južne pokrajine Kosova i Metohije.

U potpunoj medijskoj tišini, prećutali ste otimanje državnih i nacionalnih resursa na Kosovu i Metohiji. Sve vreme kršite Ustav i zakone Republike Srbije. Kako da vam se veruje?!

Na kraju, imam jedan predlog. Ako je tako kako kažete, zašto javno ne kažete da ćete poštovati Ustav i rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244, kao i da nikada nećete pristati na podelu i razgraničenje? Ako to već godinama ne smete javno da izgovorite, znači da o tome iza scene pregovarate. Svaki iskreni rodoljub bi podržao svoju državu u odbrani Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali kako da podrži kalkulante, koji su spremni na predaju dela državne teritorije?

Bez obzira na naše političke, ideološke i moralne razlike, pozivam vas na svesrpsko jedinstvo zarad očuvanja teritorijalnog suvereniteta i integriteta naše zajedničke države Srbije. Dogodine u Prizrenu!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari