Jeremić: Učešće na izborima u trenutnim uslovima je vređanje inteligencije običnog čoveka 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da je učešće na izborima u trenutnim uslovima vređanje inteligencije običnog čoveka.

Jeremić kaže da nova poseta evroparlamentaraca, koji posreduju između vlasti i opozicije, a koji dolaze u četvrtak, neće doneti bitne promene.

On je u gostovanju na N1 dodao da veruje predstavnici imaju izuzetno dobre namere da se prevaziđe aktuelna politička kriza u Srbiji, ali da režim nije spreman da napravi neke supstancijalne korake za fer i poštene izbore.

Komentarišući neke izmene donete kako bi se poboljšali izbori, Jeremić je rekao da je to „samo mrtvo slovo na papiru“, a da su se stvari u suštini pogoršale u nekoliko nedelja, od kako je počelo posredovanje EU.

Kako je istakao, svi koji budu imali u ulogu u „izrežiranom cirkusu koji se zove izbori na proleće“ potpomažu „iluziju legitimiteta ovog poretka koji je davno raskrstio sa demokratijom, vladavinom prava i bazičnim normama savremenog društva i civilizacije“.

Jeremić je naveo da ima informacije da Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije Aleksandra Vučića, „jako često odlazi u sedište BIA“.

Tom prilikom je upitao direktora BIA Branislav Gašića da li je to istina, „ako dolazi, šta tamo penzioner Anđelko Vučić radi? Po mojim informacijama, preko Bruna Đurana, on naređuje ko i na koji način treba da bude stavljen na kakve mere od strane BIA. To su moje pretpostavke“.

Upitan o incidentu ispred Skupštine u subotu (lupanje predsednika Dveri Boška Obradovića drškom zastave na vrata parlamenta) kaže to „nije neki naročito briljantan primer strateškog osmišljavanja i planiranja, dogodilo se, nije za hvalu“.

Istakao je da nije znao za to, a da nije siguran da je za taj plan znao i Boško Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari