Joksimović: Uvažavanje preporuka EK ali i iznošenje svojih argumenata 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Joksimović je saopštila članovima delegacije Direktorata da je ove godine Izveštaj dobio veliku medijsku pažnju i da su svi relevantni učesnici u političkom životu – predsednici Srbije i Vlade, resorni ministri, Skupština, Privredna komora, Nacionalni konvent, diskutovali o sadržini Izveštaja, čime je pokazana ta spremnost.

Joksimović je izrazila očekivanje da će Direktorat ostati deo EK i u novom sazivu, sa istim kapacitetom, strukturom i uticajem, što će doprineti procesu proširenja i evrointegracijama Srbije, saopšteno je iz Ministarstva za evropske integracije.

Poseta Beogradu dobra je prilika, istakla je Jadranka Joksimović, da se poboljša međusobna saradnja na tehničkom nivou što će Srbiji omogućiti da se bolje pripremi za nastavak pregovaračkog procesa i članstvo.
Rekla je i da će Ministarstvo za evropske integracije i Pregovarački tim i dalje posvećeno raditi kako bi se ostvarili pozitivni rezultati u procesu pristupanja.

Šef Odseka za Srbiju Кetrin Vent istakla je da je veoma važno što je delegacija Direktorata došla u Srbiju jer je unapređenje ionako dobre saradnje jedan od glavnih ciljeva posete.
Naglasila je da je potrebno da se više vremena provede u Srbiji radi boljeg uvida u proces evrointegracija i sprovođenje reformi.

Vent je ukazala i na potrebu poboljšanja razmene informacija zbog unapređenja procesa evropskih integracija.