Jovanović: Sačekati 100 dana Vlade 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Ne očekujući ništa dobro, jer se radi o vladi polovičnog personalnog diskontuiteta, ali „proevropskog političkog i ekonomskog kontinuiteta“, kako je istakla mandatarka Ana Brnabić, za ocene o radu nove vlade treba poštovati demokratsko pravilo i sačekati 100 dana njenog rada, izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Jovanović je u pisanoj izjavi istakao da se to, pre svega, odnosi na prioritete u oblasti zdravstva, ekonomije i vladavine prava istaknute u ekspozeu Ane Brnabić.

Ono na šta već danas mora da se skrene pažnja je činjenica da je kao prioritet vlade u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova i Metohije Brnabić istakla „očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na KiM“, navodeći Zajednicu srpskih opština.

Pritom je upadljivo izbegla da izgovori da je vitalni interes srpskog naroda očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije, striktnim poštovanjem Ustava Srbije i Rezolucije 1244 SB UN, ukazao je Jovanović.

Drugu nedoumicu, dodao je, izaziva proteklih godina mnogo puta izneta, a danas ponovljena tvrdnja o pokretanju odlučne „borbe protiv organizovanog kriminala i sveobuhvatnog rata protiv mafije“, ali bez pominjanja najpreče potrebne borbe protiv korupcije.

Opravdano je strahovanje da se ne radi o omašci, već o stvarnoj nameri da se sistemska korupcija i dalje toleriše, a time i podstiče, rekao je Jovanović.

O danas ponovljenoj drskoj besmislici da će u Srbiji prosečne plate 2025. godine iznositi 900, a penzije više od 400 evra, ne treba trošiti reči, jer da bi se to ostvarilo prosečan rast bruto domaćeg proizvoda treba da iznosi oko 18 odsto svih narednih godina, što i premijerka zna da je apsolutno nemoguće ostvariti, naveo je Jovanović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Jovanović: Sačekati 100 dana Vlade”

  1. Malo je bilo Brnabićkinog samohvalisanja, nego sad još i komentar AV-ovog trojanskog konja? “Opozicija“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.