Jovanović: Vučić plaši ratom 1Foto: DSS

Kako bi pokušao da opravda prihvatanje, po nalogu zapada, ubrzano rešenje konačnog statusa Kosova i Metohije, nadajući se da će za priznavanje nezavisnosti Kosova nešto istrgovati, predsednik Vučić pribegava najgrubljoj manipulaciji zastrašivanjem ratom, izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Onaj ko odbacuje ideju zamrznutog konflikta, kao što to energično čini Vučić, unapred se odriče mogućnosti da se kosovski problem reši pravednim, dugoročno održivim kompromisom, koji u današnjim okolnostima nije moguć, smatra Jovanović.

Upravo zato, da bi pred srpskom javnošću pokušao da opravda prihvatanje po nalogu zapada ubrzanog rešenja konačnog statusa Kosova i Metohije, a nadajući se da će za priznavanje nezavisnosti Kosova nešto istrgovati, predsednik Vučić pribegava najgrubljoj manipulaciji zastrašivanjem ratom, ističe Jovanović.

Prema njegovim rečima, besmislica je zalaganju za zamrznuti konflikt pripisivati ratnohuškači karakter. Svakodnevno ponavljanje ove laži ima za cilj pripremu građana Srbije za prihvatanje odluke o odricanju Kosova i Metohije, koja će biti predstavljena kao „najbolja moguća“ alternativa ratu i stradanju.

Istina je potpuno drugačija, kaže Jovanović i upravo bi ishitreno rešenje i priznavanje secesije Kosova uvelo Srbiju i područje celog regiona u period destabilizacije, koji je u prošlosti najčešće eskalirao do oružanih sukoba.

Jovanović naglašava da Srbija nema decu za nove ratove i zato su zamrznuti konflikt u postojećim okolnostima i stalni dijalog, jedino mirotvorno rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari