Kosovski Srbi najviše problema imaju sa Beogradom i partijom na vlasti 1Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Predsednik Progresivne demokratske stranke na Kosovu Nenad Rašić izjavio je da Srbi na Kosovu najviše imaju problema sa Beogradom i sa partijom na vlasti.

On je za RTK rekao da je imao ponudu Srpske liste da joj se pridruži, ali da je odbio.

Kako prenosi RTK2, govoreći o sukobu predsednika SLS Slobodana Petrovića sa predstavnicima Srpske liste, Rašić je rekao da se boji da situacija može da eskalira.

„Kosovski Srbi najviše imaju problema sa Beogradom ili sa partijom na vlasti. Predsednik Srbije (Aleksandar) Vučić je više puta izjavio da na jugu nema Srba. On namerno minimizira ulogu Srbije na jugu zbog plana koji ima sa predsednikom Tačijem“, rekao je Rašić.

Rašić je pomenuo i da postoji podela Srba na Kosovu i da ne vidi da će se situacija poboljšati u budućnosti, niti da će kosovski Srbi naći zajednički jezik kako bi zaštitili svoje interese.

„Postoji psihološka podela između Srba sa severa i Srba sa juga. Problem je što direktive dolaze od jedne partije iz Beograda. Kada se osnivala Srpska lista rekao sam da ta stranka neće raditi za interese Srba na Kosovu, već za regionalne interese. Postoji stalni pritisak koji se radi u ime sadašnjih institucija u Beogradu“, rekao je Rašić.

Govoreći o odnosima sa Srpskom listom Rašić je rekao da nije želeo da bude deo Srpske liste, i da im je „rekao da ne misle dobro Srbima na Kosovu“.

Rašić je u dva mandata kao kadar SLS bio ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Hašima Tačija i posle toga i poslanik Skupštine Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari