Maja Gojković zahvalila Surinamu na povlačenju priznanja Kosova 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je ministarki spoljnih poslova Surinama zahvalila na odluci o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković danas je ministarki spoljnih poslova Surinama Ildiz Polak-Beil zahvalila na odluci o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova, kao i na tome što Surinam nije podržao ulazak Kosova u UNESKO.

Maja Gojković je na sastanku sa ministarkom Surinama rekla da je Srbija posvećena dijalogu i iznalaženju kompromisnog rešenja i da ni pet godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma Priština nije formirala Zajednicu srpskih opština, saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Predsednica Skupštine je napomenula da saradnja zakonodavnih institucija predstavlja važan segment daljeg produbljivanja i obogaćivanja bilateralnih odnosa i uputila poziv predsednici parlamenta Surinama Dženifer Simons da posetu Srbiji.

Ildiz Polak-Beil je istakla da Surinam kada je reč o Kosovu smatra da je važno poštovanje Rezolucija Saveta bezbednosti UN, da se zalaže za mirno rešavanje konflikata, kao da, iako se ne meša u unutrašnja pitanja drugih zemalja, podržava dijalog koji se vodi.

Ministarka spoljnih poslova Surinama se založila za razvoj parlamentarne saradnje dve države, a na sastanku je bilo reči i o mogućnostima razvoja ekonomske saradnje, kao i o saradnji u oblasti borbe protiv terorizma i na drugim poljima, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari