Marko Jakšić: Vučić i Kurti razgovaraju kao gluvi telefoni 1Marko Jakšić

Valja obnavljati gradivo, pa bi predsednik mogao malo i da se priseti Ustava i svega što je protivno njemu u Briselu potpisao od 2012. godine naovamo, kaže za Danasov portal Marko Jakšić, bivši odbornik Građanske inicijative SDP – Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici, i pravnik.

Naš sagovornik tako komentariše poruke koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić  danas slao javnosti, tokom puta u Brisel i uoči sastanka s delegacijom Prištine, predvođenom premijerom Aljbinom Kurtijem.

Povodom učestale Vučićeve tvrdnje da “predaja nije opcija”, Jakšić navodi:”Ta krilatica je samo poruka za unutrašnju upotrebu i motivisanje pristalica SNS. Predaja je bila jedina opcija na kraju briselskog procesa, čak je i sada. Jer kad daš sve a ne dobiješ ništa, to nije ništa drugo. Ne znam za pobednika koji je sve izgubio”.

Kako dodaje:  “Spletom čudnih okolnosti, Vučić je za sagovornika dobio Kurtija, koji najbolje ne poznaje kako stvari funkcionišu u savremenom svetu, rešenog da izbegne formiranje ZSO – nevladine organizacije, iako je to međunarodna obaveza Kosova, a od Srbije traži bezuslovno priznanje, ratnu odštetu i hoće da je tuži za genocid”.

“To umnogome olakšava Vučićevu poziciju, jer na suprotnoj strani ima čoveka koji živi u prošlosti a ima megalomanske ambicije. Zbog svega toga a prema najavama šta će ko govoriti u Briselu, od ovog sastanka ne očekujem baš ništa. Razgovor gluvih telefona gde će svako pričati neke svoje priče. I nakon čega će obojica na konferencijama pričati kako je bilo teško i kako nisu dali ništa. Dok će etničke tenzije na Kosovu i dalje rasti”, konstatuje Marko Jakšić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Marko Jakšić: Vučić i Kurti razgovaraju kao gluvi telefoni”

  1. Evo ga još jedan koji zna šta treba ali neće da nam kaže.
    Jedino što hoće da nam kaže je da nam ovo ništa ne valja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.