Međusobne optužbe SSP i SNS za nasilje u Novom Sadu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je sve češće nasilničko ponašanje u Novom Sadu posledica činjenice da vlast predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS) „generiše mržnju prema sopstvenim građanima“, a te optužbe odbacio je novosadski odbor SNS-a uz navode da im je borba protiv kriminala i nasilja u društvu na prvom mestu. 

„Ovakvo nasilničko ponašanje nije izolovano, već se pojavljuje toliko često da to ne može biti naučen obrazac od lokalnih nasilnih pojedinaca, već se kontinuiranim porukama mržnje i nasilja najviših SNS državnih funkcionera i nereagovanjem institucija nametnuo kao prihvatljiv i poželjan. Vlast SNS-a generiše mržnju prema sopstvenim građanima i koristi nasilje u obračunu sa svojim neistomišljenicima šaljući na taj način poruku da je nasilje dozvoljeno“, saopštila je SSP.

U nekoliko tuča proteklog vikenda u centru Novog Sada, u kojima je učestvovalo više od 20 ljudi među kojima je najviše bilo maloletnika, povređeno je šest osoba, a u tučama su korišćeni noževi, palice, šipke, šrafcigeri i kaiševi.

SNS je na optužbe iz SSP-a uzvratila navodima da je policija reagovala u najkraćem roku i da to isto očekuju i od pravosudnih organa.

„Ovaj nemili događaj nema nikakve veze ni sa jednim funkcionerom, niti članom SNS. Za razliku od onih koji, poput najokorelijih huligana, upadaju u Javni medijski servis Srbije i napadaju zaposlene i policiju, a istovremeno im ni porodično nasilje nije strano, SNS se upravo trudi da joj borba protiv kriminala i nasilja bude jedan od prioriteta u delovanju“, navela je SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari