Mihajlović: Država ne treba da se meša u odnos SPC i Vatikana 1Foto: FoNet

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da ne vidi problem da papa Franja dođe u Srbiju i da to pitanje treba odvojiti od odnosa Vatikana sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Mihajlović je, posle obilaska sedišta Koridora Srbije u Beogradu, rekla novinarima da je Srbija sekularna država i upitala zašto je problem da papa dođe u Srbiju.

Ona je, na pitanje o eventualnom dolasku pape, podvukla da Vatikan nije priznao Kosovo.

„Drugo je odnos Vatikana i Srpske pravoslavne crkve i tu država ne treba da se meša“, smatra Mihajlović i ističe da treba prestati sa stalnom podelom u Srbiji na izdajnike i patriote.

„Stalna potreba da u zemlji pravimo podelu na izdajnike, pobednike, veće patriote i manje. Mislim da je to loše za naš narod od sedam miliona ljudi“, dodala je Mihajlović.

Upitana o vladinoj inicijativi za osnivanje komisije za borbu protiv lažnih vesti, Mihajlović je odgovorila da svaka država treba da se bori protiv lažnih vesti radi zaštite svojih interesa.

Ona je objasnila da ostaje da se vidi na koji će način to pitanje biti rešeno, odnosno da li će to biti urađeno kroz osnivanje komisije ili na drugi način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari