Nenad Popović za Danas: Ne odričemo se svoje politike 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

„Da li ćemo mi ili neko drugi ostati u koaliciji zavisi isključivo od SNS i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Mi sa tim nemamo problem. Ako odluče da ne žele da nastave saradnju sa Srpskom narodnom partijom, razići ćemo se korektno, kao ozbiljni ljudi“, ističe u izjavi za Danas ministar za inovacije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović.

Upitan da prokomentariše najave koje je objavio naš list, da Srpska narodna partija neće biti u koaliciji sa Vučićevom SNS na sledećim izborima, Popović navodi da se neće odreći čvrste nacionalne politike, po kojoj se njegova stranka isticala unutar koalicije okupljene oko SNS.

„Naše pozicije i naša politika su od početka ulaska u koaliciju kristalno jasni. I nije tajna da postoje razlike u koaliciji. Za razliku od moje partije, Srpske narodne partije, postoje članice koalicije koje bi Kosovo volele da vide nezavisno, koje koje bi naše svetinje u Crnoj Gori predale kriminalcu Đukanoviću, koje bi Srbiju uvele u NATO, koje bi uvele sankcije Rusiji, odrekle se Republike Srpske i omogućile homoseksualnim parovima da usvajaju decu. To je njihovo pravo i legitimno je da se za to bore. Mi smo odlučno protiv takve politike. Duboko smo uvereni da i ogromna većina članstva i birača SNS deli ove naše stavove“, rekao je Popović.

„Znamo koliko vredimo, objektivni smo, korektan partner i sasvim sigurno nećemo odustati od naše politike, niti ćemo dopustiti bilo kakvo potcenjivanje“, zaključio je Popović i dodao da vreme njegove partije „tek dolazi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari