Nikezić (SSP): Vučić obmanuo kada je rekao da je dug 26 milijardi, demantovao ga i Mali 1Foto: Logo

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obmanuo javnost izjavom da je „javni dug 26 milijardi evra“, i da ga je u tome demantovao i ministar finansija.

Nikezić je u saopštenju naveo da je ministar Siniša Mali pre dva dana objavio da je dug samo centralnog nivoa vlasti 28,14 milijardi evra, i konstatovao da su ocene da je Vučić imao samo podatke o stanju duga za kraj prethodne godine ili da se podaci o javnom dugu objavljuju na kvartalnom nivou „jeftini trikovi“.

„Dobro znate da Ministarstvo finansija podatke o stanju javnog duga ima na dnevnom nivou i objavljuje ih mesečno, a ne na kvartalno, znate i da javni dug 31. decembra 2020. godine nije bio 26,6 milijardi evra, već 27,06 milijardi evra, kao što znate da Vučić dobija te podatke pre svih. Na kraju ispada da ga vašim saopštenjem samo dodatno optužujete za iznošenje lažnih podataka o visini javnog duga“, naveo je Nikezić.

Predstavnik SSP-a je dodao i da su vlasti Srbiju u proteklih devet godina „zadužile za preko 13 milijardi evra“, a da će samo na osnovu sporazuma koji su zaključeni država biti zadužena za 50 milijardi evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari