Nikodijević ponovo predsednik gradskog parlamenta 1Foto: Arhiva

Za predsednika Skupštine Grada Beograda izabran je Nikola Nikodijević sa liste Socijalističke partije Srbije, koji je i u prethodnom sazivu gradske vlasti obavljao tu funkciju.

Glasanju nisu prisustvovali odbornici Saveza za Srbiju koji su ranije napustili sednicu Skupštine grada pošto Dragan Đilas nije dobio pravo na repliku da odgovori na optužbe odbornika vladajuće većine.

Nikodijević je izabran sa 66 glasova za, od ukupno 110 odborničkih glasova. Na tajnom glasanju za predsednika Skupštine uručeno je 83 listića, od čega je 11 bilo nevažećih, odnosno 72 važeća listića, od koji je 66 pordžalo predlog SPS-a.

Nikodijević se zahvalio kolegama kije su glasale za njega navodeći da se tako „održava kontinuitet politike uigranog tima koji je i do sada uspešno vodio Beograd“ i poželeo odbornicima uspešan mandat u kome će se Beorad preporoditi.

Andrea Radulović izabrana je za zamenika predsednika Skupštine Grada Beograda na predlog 72 odbornika. Kako je u ime predlagača obrazložio Goran Vesić, slično kako su se i građani izjasnili za kontinuitet, tako se i u Skupštini grada predlažu oni ljudi koji su je u prethodnom mandatu uspešno vodili.

– Deo ovog tima je i Andrea Radulović, koja je dala veliki doprinos u radu gradske skupštine. Osim toga, bila je veoma angažovana na obnavljanju kulture sećanja, poboljšanju ekonomskog i socijalnog položaja žena i pomoći talentovanoj deci. Učestvovala je u svim projektima za podizanje spomenika zaslužnim građanima, poput spomenika Nikolaju Drugom, Milutinu Milankoviću, Borislavu Pekiću, kao i Zoranu Đinđiću i Stefanu Nemanji. Njen rad se, dakle, nije ogledao samo u skupštini već i u mnogim drugim oblastima – istakao je Vesić, prenosi BeoInfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari