Obradović: Dobili smo buđenje naroda 1Boško Obradović Foto: FoNet/TV FoNet

Efekti višemesečnih protesta opozicije širom Srbije su ogromni. Dobili smo buđenje javnost, hrabre  građane i ujednjenu opoziciju koja je stala iza zajedničkog zahteva i što je posebno važno dobili smo konkretizaciju zahteva o sređivanju stanja u RTS i REM-u i fer i poštene  izbore.

Dobili smo i  pobunjene građane koji žele da budu kontrolori vlasti. Poenta svih ovih protesta i Slobodne zone, koja  traje 24 sata  svaki dan je ne samo želja za  promenom vlasti, već i promena koruptivnog sistema, rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Boško Obradović, lider Pokreta Dveri.

On je dodao da će  stranka na čijem je čelu nastaviti da podržava proteste širom Srbije i da će njeni predstavnici govoriti na svim skupovima na koje ih pozovu organizatori.

Govoreći o pozivima na dijalog isključivo u parlamentu, koji povremeno stižu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, lider Dveri  rekao je  da je opozicija zainteresovana za razgovore sa vlastima na temu slobode medija i obezbeđivanja uslova za fer i poštene izbore, a da je manje važno gde će se to odigrati i da  to može biti i u parlamentu Srbije.

On je, međutim, rekao da  nema razgovora sa Majom Gojković, predsednicom republičkog parlamenta, na koju  Vučić upućuje opoziciju, jer  ona nije relevantna.

Prema njegovim rečima normalizacija rada parlamenta moguća je tek kada Gojkovićeva  više ne bude na čelu skupštine.
„Vlast ima sve veći problem da obrazloži zašto su skupštinske klupe za opoziciju prazne i zašto parlament izgleda ovako smešno sa lažnom opozicijom Čedom , Čankom  i Vojislavom Šešeljem. Mi tražimo zajedničku komisiju vlasti i opozicije na temu slobode medija i izbora i uvek smo spremni da razgovaramo. Svejedno je ko je sa druge strane i gde se to dešava, može i u skupštini, ali tema su sloboda medija i fer i pošteni izbori. Uvek smo spremni za tako nešto i to je i poena protesta“, rekao je Obradović.

Komentarišuću informaciju da je u Hagu odlučeno da dvoje radikala – Vjerica Radeta i Petar Jojić moraju da budu uhapšeni i isporučeni da bi im se sudilo za nepoštovanje suda, Obradović je rekao da je stav Dveri jasan i nepromenjen, odnosno da oni taj sud smatraju lažnim i da nikada ne bi isporučili nijednog državljanina Srbije toj instituciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari