Opština Palilula zabranila tribine Ne da(vi)mo Beograd 1Foto: Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

Po nalogu opštine Palilula, sinoć je sprečeno održavanje tribine „Nismo građani drugog reda“ u MZ Ovča, saopšteno je iz inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

I pored toga što je termin prijavljen, rezervisan i potvrđen još u decembru, kao i drugih šest događaja u mesnim zajednicama ove opštine, usmenim putem obavešteni smo juče samo par sati pre dogovorenog termina, da događaji ne mogu biti održani pod izgovorom renoviranja sala mesnih zajednica. Kako bi se uverili da se zabrana odvija po planu, ispred mesne zajednice Ovča sačekala su nas i dva policijska vozila, navodi se u saopštenju Inicijative.
 
Sabotiranja, pretnje i pritisci kojima smo izloženi od započinjanja serije razgovora u mesnim zajednicama širom Beograda, govore nam da smo na pravom putu i da se vlast najviše plaši lokalnog organizovanja i rešavanja realnih problema građana. Pored sponzorisane i dobro plaćene kampanje huškanja na nasilje na društvenim mrežama, direktne pretnje aktivistima Ne da(vi)mo Beograd upućivali su i narodni poslanici Vladimir Đukanović i Marijan Rističević, gradski odbornik i član GO SNS Srba Filipović, kao i jurišnici poput Miše Vacića. Sve ove pretnje prijavili smo policiji koja nije učinila ništa, kažu u Inicijativi.

I pored toga iu Inicijative poručuju da ne odustaju od najavljenih događaja u MZ Kotež 16. januara i MZ Stara Borča, 17. januara, “makar morali da ih održimo ispred zaključanih vrata ovih objekata”, zaključuje se u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari