Pacoli: Srbija da ne politizuje operaciju Kosova protiv kriminala 1Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli je danas pozvao Srbiju da ne politizuje veliku policijsku akciju protiv kriminala i krijumčarenja na severu Kosovu.

On je rekao da je današnja akcija usmerena na hapšenje mreže koja se bavi krijumčarenjem, podmićivanjem, zloupotrebom službenih položaja i drugim aktivnostima organizovanog kriminala.

„Kosovska policija sprovodi operaciju na severu Kosova da bi uhapsila građane Kosova, uključujući policajce koji su deo mreže koja je bila duboko umešana u krijumčarenje, podmićivanje, zloupotrebu službenih položaja i druge aktivnosti organizovanog kriminala“, napisao je Pacoli na fejsbuku.

On je naveo da je „operacija pripremana nekoliko meseci kao deo najvećih napora koje Kosovo poduzima u cilju jačanja vladavine prava i reda u celoj zemlji“.

„Slične operacije smo videli poslednjih dana u drugim delovima Kosova“, napisao je Pacoli.

Prema njegovim rečima, Kosovo želi da pokaže svoju spremnost da se bori protiv organizovanog kriminala, korupcije i zloupotrebe službenog položaja, i poziva sve da podrže takve akcije.

Pacoli je osudio odluke Srbije da se podigne borbena gotovost vojske „zbog jednostavne policijske operacije protiv mreža organizovanog kriminala“.

„Pozivam Srbiju da politički ne zloupotrebljava jednostavnu policijsku operaciju. Pozivam ih da podrže borbu protiv organizovanog kriminala i da joj se ne protive. Ono što je bitno je dobrobit svih zajednica koje žive na Kosovu i Vlada Kosova garantuje da je to od velikog interesa“, napisao je Pacoli na fejsbuku.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Pacoli: Srbija da ne politizuje operaciju Kosova protiv kriminala”

  1. Naravno da je podignuta borbena gotovost pošto je Srbija izuzetno involvirana u kriminalne radnje na severu Kosova,a ovakve policijske akcije su joj trn u oku i džepu! To“podizanje“ je samo farsa,teatar za domaću publiku.

  2. Мислим да је СВАКИ коментар сувишан. Уопште, времена давна, садашња и будућа показаше и показаће : народ НИКО НЕ превари. НИКАД.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.