Parović: Putin otkazao posetu Beogradu zbog Vučićevog potpisa u Vašingtonu 1Foto: miroslavparovic:rs

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović ocenio je danas da je jasno da je ruski predsednik Vladimir Putin otkazao posetu Srbiji zbog potpisa koji je srpski predsednik Aleksandar Vučić stavio na dokument u Vašingtonu.

„I to ne samo zbog tog krajnje spornog dokumenta već pre svega zbog namere predsednika Srbije da bude kao Tito i da kaže ‘novo istorijsko Ne Moskvi’. Baš zbog tog novog istorijskog ‘Ne’ je državni vrh i naredio Bezbednosno-informativnoj agenciji da radi procenu uticaja Rusije na Srpsku pravoslavnu crkvu, što je podrazumevalo i praćenje crkvenih zvaničnika i njihovih kontakata. Iz istog razloga je i Vučićeva savetnica Suzana Vasiljević započela medijsku pripremu priče kako se opozicija u Srbiji povezala sa stranim centrima moći kako bi srušili vlast”, naveo je Parović.

On je ocenio da je takva Vučićeva politika opasnost po ekonomsku i političku stabilnost Srbije, imajući u vidu da je Rusija jedan od najznačajnijih partnera Srbije i da samo u ovom momentu postoji nekoliko zajedničkih infrastrukturnih projekata u vrednosti od gotovo dve milijarde evra.

„Takođe, ne treba zaboraviti ni poruke iz Berlina i Brisela koje nisu ništa manji šamari za vlast od ovog koji je stigao iz Moskve”, dodao je on.

Da podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin neće u oktobru posetiti Beograd, kako je to najavljivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić u više navrata u proteklim mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari