Peruničić: Druga strana je pokušala da deli ljude 1Foto: Starsport, Zoran Mrđa/FoNet

Među potpisnicima proglasa podrške predsedničkom kandidatu vlasti je čak 535 profesora univerziteta i osam članova Srpske akademije nauka i umetnosti, a ukupno je oko 650 potpisnika, javnih ličnosti, umetnika i sportista.

„Niz je razloga zbog kojih sam podržao Vučića. Prvi razlog je zato što su Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka koalicioni partneri. Pored toga nas dvojica se dugo poznajemo i godinama smo sarađivali još iz vremena Slobodana Miloševića. Među nama postoji jedan prijateljski odnos još iz vremena kada smo bili najmlađi poslanici u Skupštini Srbije. Sa stanovišta izbora Vučić je najbolji predsednički kandidat, jer se pokazao i kao uspešan premijer“, kaže Uroš Šuvaković, profesor na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici.

„Nema potrebe da objašnjavam zbog čega sam potpisao proglas. Razumite me, stvar je što se mene tiče jasna, a to je artikulisan program kandidata Vučića“, kaže reditelj Jug Radivojević za Danas .

I glumac Branko Milićević Kockica takođe je podržao Vučića, iako ga, kako navodi, ne poznaje lično, ali zna da je on gledao seriju „Kockica“ kad je bio mali i zato što je siguran da će u Beogradu na vodi biti mnogo sadržaja za decu, pa i za pozorište „Puž“.

Vučiću su podršku dali i direktor Baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov, operska pevačica i magistar umetnosti Jadranka Jovanović i Sanja Kerkez, prvakinja Opere Narodnog pozorišta. Dok Kerkezova smatra da je njena podrška Proglasu samo njena lična stvar koja tako treba i da ostane, dotle Jadranka Jovanović za Danas navodi niz razloga zbog kojih je podržala predsedničku kandidaturu Vučića. Ona podseća da ga je svojevremeno podržala i za premijera.

„Podržala sam Vučića zbog njegove šampionske vrednoće, velike i izražene volje za radom, zbog njegovog razuma i hrabrosti da u svakom trenutku preuzme odgovornost. Osim toga malo ko je kao Vučić spreman na samožrtvovanje“, kaže Jovanovićeva.

Među ličnostima sa estrade koje su dale podršku Vučiću je i Leontina Vukomanović. Ona je nedavno objasnila da to radi čisto iz srca, kao nestranačka ličnost, jer već tri godine radi u Dečijem kulturnom centru Beograd u kome su promene vidljive. Ona smatra da se menja kulturna politika kada su u pitanju mladi i deca.

Vučićevo razumevanje za kulturu i direktorka Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković ističe kao jednu od novina u našoj politici.

„On je prvi premijer koji je kulturu stavio u prvi plan. Vučić je najbolje rešenje za Srbiju. On je najbolje rešenje za Narodni muzej, jer je zahvaljujući njemu i njegovom ekspozeu nešto počelo da se kreće“, navodi Breškovićeva.

Na listi potpisnika su i aktivisti stranaka vladajuće koalicije, koji istovremeno imaju i akademska zvanja, recimo poslanici LJajićevog SDPS Ivan Bauer i Vladimir Marinković, koji su istovremeno i profesori na fakultetima, zatim poslanica SNS i prof. dr Aleksandra Tomić, ali i poslanik SPS i profesor Žarko Obradović. Vučića je podržao i automobilista, koji je i poslanik sa liste SNS Dušan Borković, ali i rođeni brat Predraga Peruničića, državnog sekretara za sport. Reč je o višem jugoslovenskom i srpskom reprezentativcu u rukometu Nenadu Peruničiću, koji za Danas kaže da je podržao Vučića jer je protiv bilo kakvih podela na elitu i na seljake. On kaže da je upravo druga strana pokušala da pravi podele među ljudima, a ne Vučić. Podseća i da je njegov brat Predrag član SNS od osnivanja, ali da je on prvi put javno nekoga podržao na izborima.

„Svako na predstojećim izborima treba da sledi svoj stav, a moj stav je da podržim Vučića“, kaže Nenad Peruničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari