Pokret socijalista: Trifunović optužio Srbiju za genocid 1Foto: www.pokretsocijalista.rs (Arhiva)

Pokret socijalista optužio je danas lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića da je svojom izjavom „optužio Srbiju da je izvršila genocid u Srebrenici“, kao i da je „uvredio srpske žrtve“.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izjavio je povodom 24. godišnjice zločina u Srebrenici da to jeste bio genocid i da 11. jul treba da bude posvećen žrtvama i sećanju na mračan deo istorije koji ne sme da se ponovi.

„Biće nam dobro onda kada uspostavimo regionalni mir, kada niko sa ovih prostora ne bude posmatrao ceo jedan narod kroz vizuru postupaka pojedinaca koji su bili zločinci“, istakao je Trifunović.

Pokret socijalista je upitao: „Da li će možda Trifunović i sutra osetitu potrebu da nađe bar jednu reč osude za poklane Srbe u srednjem Podrinju? Hoće li zatražiti da zločinci osude? Neće, kao što nikada i nije“, piše u saopštenju.

Pokret socijalista je naveo da neko ko može da svoj narod „koji je zaista doživeo pravi genocid“, da optuži da je vršio genocid, „nesumnjivo duboko prezire svoj narod“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari