Pokret Zapadna Srbija izlazi na lokalne izbore u Šapcu 1Foto: Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

Na sednici Glavnog odbora Pokreta Zapadna Srbija doneta je odluka o učestvovanju na predstojećim lokalnim izborima 2020.

Predsednik Pokreta Nemanja Pajić navodi da je ovakva odluka doneta zbog članova i simpatizera i svih onih koji podržavaju ovakvu politiku.

– Oni očekuju da se borimo za Šabac jer o bitnim pitanjima za grad ne treba da odlučuje neko drugi nego mi koji smo vezani za Šabac. Mi ćemo na izbore izaći sa postignutim rezultatima, i svaka politika se najbolje preispita na izborima, istakao je Pajić.

Pokret Zapadna Srbija druga je po snazi politička organizacija u gradskoj vlasti, a Pajić obavlja funkciju predsednika gradske skupštine. Pored njega članovi Pokreta angažovani su u Gradskom veću kao i u pojedinim javnim preduzećima i ustanovama.

S druge strane stranka Zajedno za Srbiju koju predvodi gradonačelnik Nebojša Zelenović donela je odluku o bojkotu izbora s obzirom na sve porušene institucije u državi i kriminogeno-partokratskoj vladavini Aleksandra Vučića i SNS.

Ove dve političke organizacije PZS i ZZS nastale su posle odbijanja diktata iz partijskih centrala Ujedinjenih regiona Srbije, odnosno DS. One su bile nosioci pobede na lokalnim izborima 2016. a vladajuću koaliciju čine još Nova Srbija a sada Narodna stranka, JS, Nova stranka, SPO, Levica Srbije, Zeleni, Udruženje građana Selo grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari