POKS, DSS i 19 udruženja i grupa građana potpisali koalicioni sporazum   1Foto: FoNet

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare, Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Demokratska stranka Srbije (DSS) i 19 udruženja i grupa građana su potpisale koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na budućim parlamentarnim izborima.

Koalicija će se zvati Nacionalno – demokratska alternativa (NADA).

Konferenciji za novinare su prisustvovali i ugledni gosti, nestranačke ličnosti koje podržavaju ovaj savez stranaka i udruženja i grupa građana, akademik Matija Bećković, komandant odbrane Košara, pukovnik LJubinko Đurković i pesnik Blagoje Baković.

– Formiranjem ove koalicije mi širimo front stranaka koje smatraju da je kraljevina na nelegalan i nedemokratski način srušena 1945. godine i da je došlo vreme da se otvori pitanje oblika vladavine u Srbiji, da li treba da bude republika ili kraljevina. Mi nudimo građanima nadu, kulturu dijaloga, jedinstvo oko ključnih nacionalnih pitanja, a ne svađe, sukobe, uvrede političara i stranačka prepucavanja. Veliku pažnju posvetićemo veteranima iz ratova devedesetih koji moraju imati dostojanstven život, kao i vraćanju imovine svima kojima je bespravno oteta posle Drugog svetskog rata. Tražićemo ukidanje zakona o istopolnim brakovima i da država subvencioniše domaće, a ne strane kompanije – izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

– Građani očekuju program i ideje, koja je politika, kakva će Srbija biti. Mi program i ideje imamo, a imamo i ljude. Imamo jasnu nacionalnu, a u isto vreme demokratsku politiku i kao takvi, jasna smo alternativa postojećoj vlasti. Zato smo se nazvali Nacionalno – demokratska alternativa ili skraćeno NADA. Branićemo srpske nacionalne interese svuda, na Kosovu i Metohiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, ali u isto vreme hoćemo da ukinemo partitokratski sistem i gradimo pravnu državu i demokratske institucije. Smatramo da je to podjednako važno i da jedno bez drugog ne može. Mi imamo jasnu politiku. Udružili smo se oko istih ciljeva i programa i tražimo podršku građana za njih – izjavio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.
Stranke, udruženja, grupe građana i organizacije koje su potpisale koalicioni sporazum:

1. Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS)
2. Demokratska stranka Srbije (DSS)
3. Za Kraljevinu Srbiju – monarhisti
4. Narodna radikalna stranka – Nikola Pašić
5. Udruženje starosedelaca Kraljeva i okoline
6. Monarhistički front kabineta NJKV Princa Vladimira Karađorđevića
7. Grupa građana Zajedno za Levač – Rekovac
8. Srpski ratni veterani – Subotica
9. Patriotski front za Batočinu
10. Tim za život – Sombor
11. Srpska zora – Beograd
12. Udruženje invalida i veterana ratova „Miloš Obilić“ – Novi Sad
13. Pokret krajišnika i monarista – Bačka Palanka
14. Zemunski pokret – Zemun
15. Srpski ratni veterani – Zrenjanin
16. Udruženje za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, kulture i vere „Gvozdeni puk“ – Beograd
17. Novosadski patriotski pokret – Novi Sad
18. Odbrana – Beograd
19. Zavičajno udruženje „Bosanska krupa“ – Futog
20. Sportsko udruženje „Podgrmeč“ – Žitište
21. Poslednji bastion Srpstva – Kragujevac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari