POKS: Ispitati prodaju zaštitne opreme zaposlenima u Hitnoj pomoći u Nišu 1POKS: Logo

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zatražio je danas od nadležnih državnih organa da ispitaju istinitost navoda da Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti prodaje zaštitne maske zaposlenima u Hitnoj pomoći u Nišu.

Predsednik POKS Žika Gojković kazao je da je prodaja zaštitnih maski medicinskim radnicima „velika sramota“ i naveo da taj pokret zahteva podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih.

„Zaštitnu opremu medicinski radnici moraju imati, to nije pitanje samo njihove lične bezbedniosti već opšti interes, jer u slučaju njihovog obolevanja ne bi imao ko da leči bolesno stanovništvo. Država ovakvim pojavama mora da stane na put, kako ne bi svakodnevno aplaudiranje u osam bilo zaglušeno sramnim postupcima pojedinaca“, ocenio je Gojković.

POKS je naveo da su se u javnosti pojavile i informacije da će medicinskim radnicima koji se nalaze u izolaciji, a koji su radeći svoj posao došli u kontakt sa zaraženim osobama, biti značajnio umanjene plate i ocenio da „do toga ne bi smelo da dođe“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari