POKS: Podrška Dikoviću, protesti protiv Ministarstva odbrane 1Foto: POKS (arhiva)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) učestvovao je danas na tradicionalnom saboru na Ravnoj Gori sa oko hiljadu pristalica iz raznih krajeva Srbije.

Ispred spomenika generalu Draži Mihailoviću, lideri POKS obratili su se prisutnima, navodi se u saopštenju POKS.

„Organizovaćemo proteste širom Srbije, ako pod pritiskom Ministarstva odbrane, bude kažnjen i jedan od oficira koji su odali počast Draži Mihailoviću. Skidamo kapu načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću koji je nesumljivo dao saglasnost da oficiri polože vence na spomenik najodlikovanijem srpskom oficiru, ali i odobrio da 200 vojnika toga dana boravi na Ravnoj Gori. Dajemo punu podršku generalu Dikoviću i bodrimo ga da ne podlegne pritiscima Ministarstva odbrane, jer nije sam, cela Srbija je uz njega.“ – govorio je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

Konačno je Srbija jedinstvena u iskazivanju poštovanja prema pravim patriotama, rekao je Mirko Čikiriz, zamenik predsednika POKS.

POKS: Podrška Dikoviću, protesti protiv Ministarstva odbrane 2

„Trend ispravljanja istorijskih nepravdi, rehabilitacije i reafirmacije Draže Mihailovića i Ravnogorskog pokreta ne može se zaustaviti. Konačno se više poštuje doktor vojnih nauka, a ne mašinbravar. Onaj koji je branio Srbiju u oba balkanska, prvom i drugom svetskom ratu, a ne onaj koji je učestvovao u Velikom ratu protiv Srba. Onaj koji je stajao pravo pred himnom Bože pravde, a ne onaj koji je stajao uz himnu Hej Sloveni. Srbija poštuje onog koji je život položio za krst časni i slobodu zlatnu, za Kralja i otadžbinu, poštuje Dražu Mihailovića, a ne Josipa Broza.“ – rekao je on.

Vojislav Mihailović, član Predsedništva POKS rekao je da je prošlo je 72 godine od ubistva njegovog dede, Dragoljuba Draže Mihailovića.

„Ali, više nego ikada Srbija poštuje njegovo delo i njegovu žrtvu. Najbolji dokaz su časni oficiri regularne Vojske Srbije koji su mu odali počast. Ja im se u ime porodice Mihailović duboko klanjam i zahvaljujem, jer su ispravili jednu veliku istorijsku nepravdu. Ovim činom su potvrdili da su Srbi imali dva antifašistička pokreta, između kojih će, nakon ovoga nastati pomirenje i uslovi za konačan mir  – istakao je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari