POKS: Podrška Dikoviću, protesti protiv Ministarstva odbrane 1Foto: POKS (arhiva)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) učestvovao je danas na tradicionalnom saboru na Ravnoj Gori sa oko hiljadu pristalica iz raznih krajeva Srbije.

Ispred spomenika generalu Draži Mihailoviću, lideri POKS obratili su se prisutnima, navodi se u saopštenju POKS.

„Organizovaćemo proteste širom Srbije, ako pod pritiskom Ministarstva odbrane, bude kažnjen i jedan od oficira koji su odali počast Draži Mihailoviću. Skidamo kapu načelniku Generalštaba Ljubiši Dikoviću koji je nesumljivo dao saglasnost da oficiri polože vence na spomenik najodlikovanijem srpskom oficiru, ali i odobrio da 200 vojnika toga dana boravi na Ravnoj Gori. Dajemo punu podršku generalu Dikoviću i bodrimo ga da ne podlegne pritiscima Ministarstva odbrane, jer nije sam, cela Srbija je uz njega.“ – govorio je narodni poslanik i predsednik POKS, Žika Gojković.

Konačno je Srbija jedinstvena u iskazivanju poštovanja prema pravim patriotama, rekao je Mirko Čikiriz, zamenik predsednika POKS.

POKS: Podrška Dikoviću, protesti protiv Ministarstva odbrane 2

„Trend ispravljanja istorijskih nepravdi, rehabilitacije i reafirmacije Draže Mihailovića i Ravnogorskog pokreta ne može se zaustaviti. Konačno se više poštuje doktor vojnih nauka, a ne mašinbravar. Onaj koji je branio Srbiju u oba balkanska, prvom i drugom svetskom ratu, a ne onaj koji je učestvovao u Velikom ratu protiv Srba. Onaj koji je stajao pravo pred himnom Bože pravde, a ne onaj koji je stajao uz himnu Hej Sloveni. Srbija poštuje onog koji je život položio za krst časni i slobodu zlatnu, za Kralja i otadžbinu, poštuje Dražu Mihailovića, a ne Josipa Broza.“ – rekao je on.

Vojislav Mihailović, član Predsedništva POKS rekao je da je prošlo je 72 godine od ubistva njegovog dede, Dragoljuba Draže Mihailovića.

„Ali, više nego ikada Srbija poštuje njegovo delo i njegovu žrtvu. Najbolji dokaz su časni oficiri regularne Vojske Srbije koji su mu odali počast. Ja im se u ime porodice Mihailović duboko klanjam i zahvaljujem, jer su ispravili jednu veliku istorijsku nepravdu. Ovim činom su potvrdili da su Srbi imali dva antifašistička pokreta, između kojih će, nakon ovoga nastati pomirenje i uslovi za konačan mir  – istakao je Mihailović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “POKS: Podrška Dikoviću, protesti protiv Ministarstva odbrane”

  1. Ne g-ne Mihajlovicu, pokret vaseg dede nije bio nikakav antifasisticki pokret i pomirenja nikada nije bilo niti ce ga ikad biti, izmedju onih, koji su se borili protiv fasistickog okupatora i onih, koji su mu tako servilno i izdajnicki sluzili.

    Postovanje Redakciji Danasa

  2. Da li je Dikovic odobrio ucesce pripadnika Vojske Srbije u davanju pocasti D.Mihajlovicu osvedocenom kolaboracinisti i komandantu zlikovacke cetnicke bande?
    Ako jeste,u sta ne verujem, to je ljaga i sramota za VS idrzavu Srbiju.

    • Dikovic je odobrio i organizovao pripadnike vojske da idu i odaju pocast prvom gerilcu u porobljenoj Evropi Djeneralu Dtagoljubu Mihailovicu …da vas obavestim da je Djeneral Draza nas najodlikovaniji oficir iz drugog sv. rata ..odlikovanje je dibio od Americkog Predsednika Hari Turman i Francuskog predsednika DE’ Gol oba predsednika su odlikovali Djenerala Drazu sa najvevim odlikovanjem kojim migu te zemlje da odlikuju stranca …Podrzavam POKS kao i vecina u Srbiji …

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.