Požarevački naprednjaci pojačali se funkcionerom socijalista 1Foto: Privatna arhiva

Na dva meseca od izbora, mada još uvek neraspisanih, u Požarevcu pao je prvi politički transfer.

U danu kada se u Požarevcu odvijala velika fešta ovdašnjih socijalista, gde su proslavljali 30 godina od osnivamja stranke sa sve predsednikom i Ministrom spoljnim Ivicom Dačićem, član  Gradskog veća, Vladimir Petrović napustio je redove socijalista i pristupio je požarevačkim naprednjacima. Pristupnicu SNS-a je potpisao u prisustvu predsednika  Gradskog odbora SNS u Požarevcu i aktuelnim gradonačelnikom, Banetom Spasovićem. Novopečenom naprednjaku prvi su čestitali i poželeli uspešan rad u novoj stranci njegove kolege iz Gradskog veća, a od danas i partijski drugovi,  Ana Miljanić i Dejan Krstić.

Ovu informaciju potvrdio nam je i sam Vladimir Petrović rekavši da se na ovaj korak duže vreme premišljao i da je danas verifikavao svoju čvrsto donešenu odluku. -Tačno je da sam napustio SPS i pristupio SNS-u. Razlog što sam to učinio je što  se u mojoj stranci ništa ne menja i  ne sprovodi se  politika i program izvornog SPS-a, već se bave samo sobom i svojim inteesima. Mnogo su postali pasivni a ideje koje mlađi članovi predlažu, glatko ih odbijaju. Kadar se ne podmlađuje već se drže isključivo starih članova, koji su interesno međusobno povezani. Eto, to su razozi što sam napustio stranku moje mladosti i prešao, posle dugog razmišljanja u SNS. Smatram, da ću u novoj stranci dati svoj maksimalni doprinos, pošto sam se u ove četri godine koliko sam u Veću uverio koliko su uspešni, dosledni i vredni i da ću moći da realizujem sve ono što nisam mogao u prethodnoj stranci-rekao je bivši socijalista a od danas novopečeni naprednjak.

Na pitanje novinara da li je tempirao dan kada će preću u naprednjake, pošto njegova stranka na čelu sa pedsednikom Dačićem pod plaštom proslave 30 godina od osnivanja stranke, ustvari, danas započinje kampanju za predstojeće izboeće i da li će ići na taj skup, Petrović je  o tome kratko odgovorio: -Slučajno se poklopio moj prelazak u SNS sa današnjim skupom, a na taj skup sigurno neću ići pošto više nisam član SPS-a, već sam član SNS-a.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari