Predstavnici 1 od 5 miliona: Kažnjeni smo zbog oglašavanja bez dozvole (VIDEO) 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/Ev (arhiva)

Kako su predstavnici „1 od 5miliona“ izjavili agenciji Beta, komunalni policajci zaustavili su vozilo oko 16 časova kod Tašmajdanskog parka i, kako su naveli, napisali kaznu od 10.000 dinara zbog kršenja Odluke o oglašavanju na teritoriji Beograda, odnosno zbog oglašavanja bez dozvole nadležnog organa.

„Prijavljen je kao performans, a ne kao reklama“, rekao je agenciji Beta Filip Cvijetinović koji se nalazio u kombiju i dodao da je „odluka politička i da je po sredi gušenje slobode govora“.

Cvijetinović je preneo da mu je komunlani policajac kazao da „ukoliko ne prestanu sa emitovanjem zvuka sa razglasa da će ih teretiti za ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti“.

On je naveo da je sam performans prijavljen policiji za period od 21. do 23. marta u vremenskom periodu od 15 do 17 časova na ruti Slavija – Kralja Milana – Terazije – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra – Beogradska ulica i Slavija.

„Pošto mediji nisu slobodni, ovo je jedan vid komunikacije sa građanima“, izjavio je za agenciju Beta Cvijetinović i dodao da su to „zahtevi za RTS, koji ne mogu da se čuju na RTS-u“.

Komunalna policija, bez obzira na prijavljen performans policiji, u toku koga se sa kombija koji se i juče kretao kroz centar Beograda čuli govori upućeni Draganu Bujoševiću, zaustavila je i kaznila novčano vozača kombija.Nisu dali da nastavimo dalje!#1od5miliona #počeloJe

Gepostet von 1od5miliona – oficijelna stranica am Freitag, 22. März 2019