Premijerka izbegava, za sada, intervju za Danas 1Foto: EPA / ANDREJ ČUKIĆ

Godinu dana od kako je Ana Brnabić na čelu Vlade Srbije nijednom nije dala politički intervju za list Danas, uprkos više puta poslatim zahtevima njenom kabinetu.

Jedini intervju koji je Brnabić dala za Danas bio je povodom održavanja Kopaonik biznis foruma, koji je bio tematski, urađen je  mejlom, a objavljen u dodatku našeg lista posvećenom tom događaju.

Uprkos dobroj saradnji sa njenim kabinetom, kada je reč o zahtevima naših novinara za pitanja o određenim stvarima, saradnici premijerke uporno izbegavaju da uvaže zahtev za veliki intervju, pod izgovorom da već imaju isplanirane razgovore sa medijima u narednom periodu ili navodeći da prethodna saradnja sa Danasom nije bila korektna.

Prve zahteve za intervju poslalo je čak dvoje novinara našeg lista još pre nego što je Ana Brnabić zvanično položila zakletvu kao predsednica vlade. U međuvremenu gotovo svi mediji su dobili intervjue, a Danas je još uvek zvanično na čekanju.

Zahtevi da premijerka učestvuje i u našem Intervjuu na mreži, u kojem sagovornici odgovaraju na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa, takođe nisu usvojeni, pa ni sada, kada je povod godinu dana rada njene vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari