PU: Netačne Đilasove tvrdnje da službenici nemaju saznanja o istrazi 1Foto:Beta

Policijska uprava za grad Beograd (PU) ocenila je kao „apsolutno netačne“ navode predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da su mu policijski službenici saopštili kako nemaju saznanja da se protiv njega vodi istraga.

U saopštenju PU se navodi da je Đilas danas „sam pristupio u prostorije PU za grad Beograd navodeći da je pročitao u novinama da ga traži policija i da je došao da vidi o čemu se radi, pošto uskoro putuje u inostranstvo“.

Đilasu je, kako se navodi, „predočeno da će, ukoliko za tim bude potrebe, biti uredno pozvan da da izjavu, u skladu sa standardnim procedurama“. Te procedure su, naglašava PU za Grad Beograd, „iste i za njega kao i za sve druge građane Republike Srbije“.

Policijski službenici su Đilasu, kako se dalje navodi, saopštili da se za sve druge informacije „obrati tužilaštvu“.

„Napominjemo da su policijski službenici odgovorili u skladu sa važećim propisima, s obzirom da po zakonima nisu ovlašćeni da daju informacije o detaljima iz istraga, niti o toku istih, te shodno tome ovakva obaveštenja nisu ni davali“, navodi u saopštenju Policijska urpava za grad Beograd. Istovremeno, PU u saopštenju „apeluje na pojedine političare da prestanu da vrše pritisak na institucije i iznose netačne navode“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari