Radnici Gumoplastike: Hteli smo da pitamo Vučića, ne da blokiramo put 1Foto: Screenshot Instagram@Buducnostsrbijeav

Poverenik UGS Nezavisnost u fabrici „Gumoplatsika“ u selu Klenike kod Bujanovca Slavoljub Ristić rekao da namera radnika koji su se okupili na putu kojim je predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da prođe prema Trgovištu nije bila da mu blokiraju put, već da ga pitaju za svoju i sudbinu fabrike u kojoj rade.

„Sakupili smo se da ga sačekamo i nadali smo se da će se zaustaviti na par minuta da mu iznesemo ukratko problem i zatražimo rešenje statusa radnika što pre“, rekao je Ristić FoNetu.

„Tada je došla policija i udaljilja nas 25-30 metara od puta i Vučić je prošao bez zaustavljanja, a posle su nas u medijima optužili da smo hteli da mu blokiramo put, što nema veze sa istinom,“, kazao je Ristić. Radnici Gumoplatsike su prošle godine štrajkovali glađu, tražeći da im se isplati socijalni program i reši njihov status.

Tada je u fabriku, čiji je većinski vlasnik država, došao državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, koji im je rekao da ih je država nezakonito zaposlila i da nemaju pravo ni na kakav socijalni program. Ristić kaže da je Vučićev dolazak u Bujanovac najavljen kao „razgovor sa građanima“, zbog čega su verovali da će razgovarati i sa radnicima „Gumoplastike“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari