Ragmi Mustafa: Neophodan međunarodni pritisak za priznavanje diploma 1Foto: Facebook/Ragmi Mustafa

„Neophodan je hitan i jasan pritisak međunarodne zajednice za poštovanje tačke šest Vašingtonskog sporazuma koji predviđa medjusobno priznavanje diploma fakulteta i svih sertifikata. Kako to vlasti u Beogradu ignorišu morao sam da pismo uputim na više adresa stranih ambasada i OEBBS“, kaže u izjavi za Danas, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca(NSA) Ragmi Mustafa.

On upozorava da se „nepriznavanjem diploma koje su Albanci iz Preševske doline dobili za svoje obrazovanje u Tirani, Prištini i Tetovu, pretvara i još jedan oblik političke diskriminacije i segregacije albanske nacionalne zajednice na etničkom principu“.

– To dodatno, stvara nezadovoljstvo kod mladih ljudi koji ignorisanjem njihovog obrazovanje, nemaju šansu da dobiju posao u Bujanovcu, Preševu i Medveđi. Cilj je iseljavanje etničkih Albanaca sa ovog područja stvaranjem klime ekonomske besperspektivnosti – navodi za naš list Mustafa.

On podseća da na međusobno priznavanje diploma izmedju Beograda i Prištine obavezuje i deo Briselskog sporazuma dve strane koji kako kaže „Beograd potpuno ignoriše“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari