Rukovodstvo PSG u Vojvodini podnelo ostavke 1Foto: Tviter/Pokret slobodnih građana

Rukovodstvo Pokreta slobodnih građana iz Vojvodine podnelo je ostavke, saznaje Danas, od izvora bliskih ovom pokretu.

Kako nam je rečeno, ostavke su „iz ličnih razloga“ podneli član predsedništva Nebojša Milenković, član Izvršnog odbora Branislav Guta Grubački i Zorana Sobot. Član Predsedništva PSG Rade Veljanovski za Danas kaže da je do razilaženja došlo zbog toga što PSG nije prihvatio članstvo u Savezu za Srbiju koji formira Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda.

Naši izvori navode da je loša komunikacija, nerazumevanje, ali i neslaganje oko važnih pitanja dovelo do ostavki, o kojima je Nebojša Milenković obavestio prisutne na Skupštini PSG održanoj pre nekoliko dana a povodom jednogodišnjice postojanja ovog udruženja.

Veljanovski za naš list navodi da ovo što se dogodilo nije ništa neobično, kako u PSG tako i u drugim političkim organizacijama, gde se razgovara i debatuje na različite teme.

– Žao mi je što se to dogodilo. Nismo uspeli da ih dovoljno uverljivo ubedimo u stav većine. Postoji mogućnost da oni promene tu odluku. Ono što je važno je da oni ostaju u PSG i da dele naše principe i vrednosti – navodi Veljanovski. Upitan oko čega je nastao problem, Veljanovski odgovara da je u PSG bilo puno razgovora saradnje sa ostalim strankama i organizacijama, pogotovo kada je stigao predlog za saradnju sa Savezom za Srbiju.

– Tu smo imali dva različita mišljenja. Oni su smatrali da treba odmah to da prihvatimo. Ostali nisu tako mislili. PSG nije potpuno zatvorio vrata saradnje sa bilo kim, ali za to treba da postoje principi i vrednosti. Naša opoziciona scena je u previranju i mi smatramo da svako treba da gradi i jača svoj identitet da bi tako, pojedinačno jaki, mogli da se suprotstavimo vlasti – zaključio je Veljanovski.

Podsetimo, PSG je u subotu proslavio prvi rođendan. Lider ove političke organizacije Saša Janković tim povodom je rekao da PSG želi tehničku saradnju sa svim opozicionim organizacijama radi stvaranja uslova za fer i slobodne izbore, dok najbližu političku saradnju žele sa onima sa kojima dele iste ili slične vrednosti. PSG je odbio da postane deo Saveza za Srbiju, jer kako je saopšteno, ne žele da budu deo organizacije u kojoj postoji mogućnost saradnje sa pokretom Dveri, sa kojima ne dele nikakve vrednosti. U proteklih godinu dana, od predsedničkih izbora na kojima je Janković bio drugoplasirani, više javnosti poznatih članova PSG podneli su ostavke, a neki su i napustili ovaj pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari