Savet MZ Bujanovac bez SNS 1Bujanovac Foto: Wikipedia

Srpska napredna stranka neće imati nijednog člana u Savetu mesne zajednice Bujanovac, pokazuju rezultati izbora održani u nedelju.

U centralnoj gradskoj mesnoj zajednici SNS nije osvojio ni jedno od 21 mesta, koliko ima Savet. Desetorica kandidata iz srpske zajednice sa najvećim brojem glasova su, kako nam je rečeno „obični građani koji žele da poprave ambijent življenja u svom gradu“.

Savet mesne zajednice čini devet predstavnika iz srpske zajednice, sedam iz albanske i pet iz romske. U Opštinskom odboru SNS kažu da ne mogu da komentarišu rezultate izbora dok ne dobiju zvanični zapisnik sa rezultatima.

Predsednik Opštinskog odbora SPO i odbornika koji pripada vladajućoj većini u Skupštini opštine Bujanovac, u kojoj je SNS u opoziciji, Nenad Tasić je rekao da su na dan glasanja pojedini pripadnici SNS najpre išli u stranku po papirić, zatim dolazili na glasanje, pa se vraćali u stranku da pokažu da su glasali po „stranačkoj odgovornosti“. Tasić dodaje da je bilo „primetno “ da je odziv SNS glasača i pored, kako tvrdi „organizovanog izlaska radnika pojedinih firmi po „službenoj dužnosti“, bio veoma slab.

Novi članovi Saveta će na narednoj sednici izabrati predsednika MZ Bujanovac koji je do sada uvek biran iz redova Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari