SDS: Hitno smeniti Rebića 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Socijaldemokratska stranka (SDS) ponovo je danas zatražila hitnu smenu direktora policije Vladimira Rebića, optužujući ga za obmanjivanje javnosti u slučaju nedavnog prebijanja mladića u Novom Sadu. 

Iz te stranke su naveli da je Rebić „uhvaćen u laži“ pošto je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu objavilo da je, nakon podnete krivične prijave od strane Policijske uprave Novi Sad, pokrenulo istragu o tom incidentu „tek 12. septembra“.

„I dok je direktor policije upućivao optužbe na račun opozicije, poručujući da bi trebalo da je bude sramota, ne samo da je policija reagovala tek nakon 19 dana od ovog monstruoznog događaja i tek kada je snimak zločina dospeo u javnost, nego je Rebić pokušao lažima da sakrije tu činjenicu od javnosti“, stoji u saopštenju.

Iz SDS su zatražili i pokretanje disciplinskog postupka protiv komandira nadležne policijske stanice i načelnika Policijske uprave Novi Sad kao i pokretanje istrage o vezama „vladajuće stranke i kladioničarskih krugova i uticaja te veze na zataškavanje ovog zločina“.

„Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević mora da snosi političku odgovornost za to što se građani sakate po ulicama njegovog grada, a policija reaguje tek pod pritiskom javnosti“, naveli su iz Socijaldemokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari