Šešelj: Vujović ima firme i tajne poslove u Ukrajini 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (arhiva)

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pitao je danas u republičkom parlamentu, u delu sednice posvećene poslaničkim piutanjima , premijerku Srbije Anu Brnabić zašto još nije pokrenula rekontrukciju Vlade Srbije i ocenio da iz Vlade „hitno moraju da lete“ ministri Dušan Vujović, Zlatibor Lončar i Zorana Mihajlović.

“Imamo najnoviji skandal o kome javnost nije obaveštena, a reč je o ministru finansija Dušanu Vojoviću koji ima neke tajne firme i tajne poslove u Ukrajini i koji zloupotrebljava svoju poziciju da bi te svoje poslove razvijao. Najgore od svega je što tamo sarađuje sa političkim sledbenicima i ideološkim naslednicima SS divizije Galicija, dakle sa ukrajinskim nacistima. Ovo su vrlo pouzdane stvari i treba hitno na njih reagovati, a ministar mora pod hitno da bude smenjen, kako bi se pokazalo da Vlada Srbie sa njegovim poslovima nema ništa “, rekao je Šešelj

On je rekao i da Lončar mora biti smenjen jer ima „uigrane ekipe koje kontrolišu javne nabavke“, a za Mihajlovićevu je rekao da je „doušnik“ američke i engleske ambasade i da „agituje kod svojih sponzora“ da bude dovedena na mesto premijera.

Ljupka Mihajlovski iz poslaničkog kluba „Slobodni poslanici“ imala je takođe pitanjre za premijerku Brnabić i to da li su zakoni koje Vlada šalje u parlament loši, s obzirom da vladajuća većina da bi ih poboljšala, podnosi stotine amandmana. Ona je ukazala da su ti amandmani „besmisleni“ kao i mnogi amandmani opozicionih poslanika, te upitala predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković kada će biti izmenjen Poslovnik o radu, kako bi efikasno i bez opstrukcije mogli da rade posao za koji su ih gradjani izabrali na izborima.

Samostalna poslanica Aleksandra Čabraja pitala je da li će biti povučena zbirna lista kandiata za članove Nacionalnog saveta za kluturu s obzirom da su dvojica kako je navela nelegitimno i mimo zakona predloženi,a šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Gorana Ćirića zanimalo je zašto još nisu dobili snimke kamera iz skupštinske sale kako bi se utvrdilo ko je pretio i ispisao preteće poruke poslanici DS Aleksandri Jerkov. On je pitao i zbog čega se proizvodi nasilje u Paraćinu i pokušava sprečavanje održavanja lokalne skupštine i donošenje važnih odluka.

Đorđe Vukadinović iz poslaničke grupe „Pokreta za spas Srbije- Nova Srbija“ rekao je da se nada da ima bar nekih pomaka u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, s obzirom na to da je od ubistva prošlo gotovo četiri meseca. On je kazao da veruje da je prostor na kome je ubijen Ivanović prekrivene kamerama i raznim agenturama stranim, srpskim i albanskim i da „tu ptica ne može da proleti bez saznaja bar nekih od tih struktura“. Rekao je da su zvaničnici Srbije naveli da nemaju saznanja o istrazi „neka vrsta priznanja da su potezi, mere iz sporazuma koji su potpisivani u vezi sa Kosovom i Metohijom poslednjih godina bili pogrešni i kontraproduktivni“.Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Vukadinović je pitao kako tumače pad Srbije na listi Reportera bez granica, kada je u pitanju sloboda medija. O Kosovu govorio je i šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović koji je pitao sve ministre u Vladi Srbije da li će da sede u vladi koja će potpisati pravno obavezujući sporazum sa Kosovom koji će omogućiti ulazak Kosova u Ujedinjene nacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari