Sledeće nedelje o datumu izbora u Srbiji? 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić rekao je večeras da će se pre ukidanja vanrednog stanja, koje je najavio za narednu nedelju, sastati sa svim političkim akterima koji su planirali da izađu na izbore i da će se ostaviti još tri do četiri dana da bi svi mogli da se spreme za nastavak izbora.

Prema njegovim rečima, tada će prvo zasedati Republička izborna komisija, a od tog trenutka kreću izborne radnje i ostaje 38 dana, odnosno svi će „imati još 42, 43, 44 dana“.

„Neće odlučivati niko ovde kada će biti izbori, već će zakoni odlučiti. Skupštini Srbije je istekao četvorogodišnji mandat. Neću učestvovati u kampanji svoje stranke, tako da će svi biti u prednosti“, najavio je Vučić gostujući na RTS.

Izvesno je, kako je dodao, da do 15. juna neće biti predizbornih skupova.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, izaći pred krizni štab sa predlogom da u četvrtak 30. aprila počne zabrana kretanja u 18 časova i da traje do subote 2. maja u 5 sati ujutru, a da se tokom vikenda očekuje policijski čas kao radnim danima od 18 do 5 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari