Slobodni građani opštine Negotin reagovali na "zaštitu institucija" 1Negotin Foto: wikipedia

Konferencija za novinare čelnika opštine Negotin na kojoj su pored ostalog najavljena dežurstva kako bi se sačuvale opštinske institucije od eventualnih napada pristalica Saveza za Srbiju, bila je povod da se saopštenjem oglase Slobodni građni opštine Negotin.

Razlog njihovog obraćanja su učestale konferencije vladajućeg režima „dirigovane iz beogradskih stranačkih centara, a koje SNS odbori širom Srbije ponavljaju i u kojima se konstantno iznose izmišljotine i klevete na račun sopstvenih građana“.

Podsećajući da su članice SNS iz Negotina nedavno osudile nepostojeće nasilje nad ženama od strane opozicije, navode da ni jednom rečju nisu pomenule smrt Andree Bojović na pešačkom prelazu i Stanke Gligorijević na naplatnoj rampi u Doljevcu.

Poslednji u nizu apsurda, navodi se u saopštenju je “ nekakvo blokiranje Opština u cilju zaštite institucija od opet izmišljenog nasilja opozicije“.

– Do sada u Negotinu nije zabeležen ni jedan incident na protestim šetnjama inače bi shodno tome bile momentalno po zakonu ukinuto pravo na istu.

Poštovani čelnici naše Opštine vi ste odavno blokirali javne institucije i veoma ih dobro štitite, ali od slučajnog zapošljavanja nekoga ko nema člansku kartu SNS, SPS ili nekog vašeg satelita. Jedini cilj vaših blokada je širenje straha među građanima i okretanje građana jednih protiv drugih. Satanizacijom učesnika protesta 1 od 5 miliona bacate ljagu na poštene i porodične ljude koje svi vi dobro poznajete, jer nismo svi od juče u ovom gradu, već smo zajedno odrastali na istim ovim ulicama na kojima mi danas protestujemo ne bi li povratili dostojanstvo svim građanima naše Opštine, ujedno stvarajući klimu za nastanak sistema koji će biti u službi i naše i vaše dece svih budućih pokoljenja opštine Negotin i Srbije.- navodi se u saopštenju Slobodnih građana opštine Negotin, koji uveravaju sve građane, pa i ljude iz vlasti da “ nema razloga da se bilo ko pošten, vredan i radan boji bilo koga iz opozicije“.

Pozivaju istovremeno i sve građane na udruživanje na izgradnji sistema u kome će svi biti uvažavani bez obzira na političke razlike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari