Srbi iz Novog Pazara pisali Šešelju: Ne širite mržnju u naše ime 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Udruženo delovanje predsednika i narodnih poslanika SRS i Stranke pravde i poverenja (SPP), Vojislava Šešelja i Muamera Zukorlića, protiv potpredsednika Vlade Srbije i lidera SDPS Rasima Ljajića, ima odjeka i u srpskoj zajednici u Novom Pazaru.

Zbog toga je više od hiljadu Srba iz ovog grada potpisalo otvoreno pismo upućeno Šešelju.

U pismu navode, da su građani Srbije i Novog Pazara, po nacionalnosti Srbi, a po vaspitanju ljudi, i lideru Radikala su porućili da ne žele „da ratuju njegove ratove“. Potpisnici pisma traže da ih više ne brani „tako što napadate naše komšije, ljude sa kojima živimo i radimo. Novi Pazar je mali grad i ovde se svi znamo“ i da je izabrao pogrešnog čoveka od koga bi ih branio.

„Sve ovo što radite,izaziva veliku uznemirenost u srpskoj zajednici u Novom Pazaru, Ovako ste branili Srbe u Hrvatskoj, u BiH, na Kosovu. Znamo dobro kako danas žive ti ljudi, tako da smo, sa punim pravom, zabrinuti sada kada čujemo da ste počeli da branite i nas“ – navodi se u pismu i ocenjuju da su od Šešelja i njegove politike imali dosta štete tokom devedesetih godina i ne žele da se to vreme vrati, jer „ne želimo da živimo u getou, da ratujemo Vaše ratove, ne želimo da smo predmet vaših obračuna“ i ovakvim napadima „podstičete etničke podele, a ta politika je u našem gradu doživela poraz“.

Srbi iz ovog grada od Vojislava Šešelja zahtevaju da prestane da ih brani, jer im to ne treba i niko od toga neće imati koristi i da ne širi mržnju u njihovo ime. O optužbama predsednika SRS na Ljajićev račun na lokalnim elektronskim medijima i portalima, ali i na društvenim mrežama vodi se žestoka rasprava, puna optužbi i prozivki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari