Stefanović: Pravda snažnija od lobiranja 1Nebojša Stefanović Foto: EPA/JANOS MARJAI

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas za RTS da se, prilikom glasanja o člansrtvu Kosova u Interpolu, pokazalo da su pravo i pravda snažniji od bilo kakvog lobiranja.

Ponosan sam na rad ljudi i želim da zahvalim predsedniku, premijerki, ministru spoljnih poslova koji su neumorno radili proteklih meseci, rekao je Stefanović.

On je naglasio da je glasanje o članstvu Kosova bio veliki ispit za međšunarodnu policijsku organizaciju, uz ocenu kako je prevladalo shvatanje da bi Interpol time prestao da bude policijsko, a postao političko telo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je ponosan na borbu Srbije, koja je uspela da se izbori protiv najmoćnijih sila sveta i pokazala koliko je vredno čuvati svoju slobodu, integritet i nezavisnost, ali je poručio da se ne sme biti euforičan zbog toga što je sprečeno članstvo Kosova u Interpolu.

Povodom zahteva Prištine za članstvo u međunarodnoj policijskoj organizaciji, Dragiša Mijačić, koordinator Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji i direktor Instituta za teritorijalni ekonomski napredak, ranije je izjavio za Danas da članstvo Kosova u Interpolu ne može da škodi Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari